Thanksgiving day! #recepta
Aquí a Amèrica, hi ha una gran festa que és el dia d'acció de gràcies (hi ha moltes històries diferents sobre l'origen d'aquest dia, la famosa dels simpàtics colons que van convidar als indígenes a un dinaret a la fresca, però també la litúrgia d'acció de gràcies o fins i tot, coincideix amb el "Dia de l'evacuació" quan l'exèrcit anglès va marxar d'Amèrica després de la guerra de la revolució). Deixant de banda l'origen d'aquesta festa, és un dia que les families americanes passen units, discutint, menjant i bebent. El menjar més famós d'aquest dia és el Gall d'indi acompanyat de Gravy (una espècie de salsa viscosa), puré de patates i el pastís de poma (apple pie).
Per aquest dia tant especial, hem decidit fer un dinaret a casa i convidar a un amic americà que no podia anar a casa per aquest dia. Volem fer que se senti com a casa, però no tenim la cultura de cuinar aquests plats. El gall d'indi, en semblava una mica excessiu en mida i preu per a 3 persones, el puré de patates el vam decidir canviar per una bona truita de patates, afegim amanida, croquetes, i voilà!
Exacte, estaràs pensant: i el pastís de poma? Heu fet pastís de poma? Doncs si! Evidentment, no ens en podíem estar, així que aquí teniu la nostre recepta!
Recepta d'Apple pie (Pastís de poma)
Ingredients
- 2 masses rodones comprades
- 6 pomes
- 3/4 tassa de sucre (nosaltres hem posat 1/4 de sucre moreno i 2/4 de sucre normal)
- 2 cullerades soperes de farina
- 3/4 cullereta de canyella
- 1/4 cullereta de sal
- 1 yema d'ou
- (la recepta diu que també s'ha de posar un polsím de nou moscada, però nosaltres no en tenim i no n'hem posat)
- 1 cullerada de suc de llimona (nosaltres no tenim llimones i per tant hem posat suc de taronja)
Temps de preparació
30 minuts preparació + 1h forn + 2h repòs
Preparació
- Preescalfar el forn a 220ºC (425ºF)
- Col·locar en un motllo rodó la una de les masses. Nosaltres, no tenim motllo rodó, per tant hem hagut de fer un invent com veieu a la fotografia, amb un motllo de pizza i una mica de paper d'alumini, hem fet un supermotllo artesà. Hem posat a sobre paper de forn per assegurar-nos que no quedava enganxada la massa. Hi col·loquem la massa i punxem amb una forquilla unes quantes vegades la base.
- Pelem i tallem les pomes ben petit.
- Afegim en un bol les pomes i tota la resta d'ingredients.
- Posem la mescla sobre la massa extesa en el nostre "motllo". Una vegada ben repartida, posem la segona massa a sobre i dobleguem els costats perquè quedi ben tancat. Fem uns talls a la superfície i pintem amb yema d'ou.
- Posem la massa al forn durant 40 minuts. Quan hagi passat aquest temps. cobrim els marges amb paper d'alumini i deixem 15 minuts més.
- Traiem el pastís del forn i deixem reposar com a mínim 2 hores abans de menjar.
- Es pot acompanyar amb nata o amb gelat de vainilla.







