Una "POTLUCK" party #recepta
A la universitat on estem, hi ha una gran quantitat de gent que es gradua al nadal, especialment a la nostra "comunitat de veïns" així que no ens va semblar gens estrany que fessin a una festa de comiat que feien a la sala d'activitats. Quan ens va parar la Pruthvi (una noia índia molt dedicada amb la comunitat) i ens va dir que havia preparat aquesta festa per aquell mateix diumenge, li vam dir que si sense pensar-ho (tot i no escoltar o entendre exactament totes les paraules que havia dit). Quan vam arribar a casa, vam decidir consultar la temàtica de la festa, resulta que era una "potluck" party, que segons internet es el que aquí diem, una festa "de traje" (yo traje esto, yo traje lo otro..). Per tant ens vam sentir una mica enganyats, a 2 dies per marxar a casa per nadal, amb la nevera i el congelador pràcticament buit, ens tocava preparar alguna cosa per portar a una festa on no coneixíem a ningú.
Vam començar a pensar què podiem preparar, macarrons, pizza, pa amb tomàquet... Res ens convencia. Vam recordar que un amic del departament, l'Alfonso, ens va donar la recepta de Quesada Manchega, que tenia pocs ingredients i que quedava força bé, i vam decidir fer-la.
Sens dubte, la vam portar a la festa i els va encantar! La millor part va ser el moment en que vam decidir provar qualsevol dels altres plats que havien portat els nostres veïns, la majoria dels quals eren originaris de la índia i països propers. El plat que ells consideraven "el menys picant de tots" era, sens dubte, massa picant per l'Alba quan el va provar. Sort que teniem la quesada que va servir per alleugerir la picor i fer passar la mitja cullerada que havia provar.

Ara estareu pensant, quin miracle! quines ganes de provar aquesta maravellosa quesada! doncs ara mateix us passem la recepta!
Recepta de Quesada
Ingredients:
- 2 gots de llet
- 1 got farina
- 1 got sucre (nosaltres posem mig de sucre moreno i mig de sucre blanc)
- 100 g mantega o mig got d'oli
- 3 ous
- 1 branquilló de canyella
Temps de preparació:
10 minuts preparació + 30-40 minuts de forn + 30 minuts repòs
Preparació:
- Preescalfem el forn a 150ºC
- Posem a una cassola petita la llet, el sucre i la canyella. Ho deixem a foc mig 5 minuts. Apaguem el foc i ho deixem reposar uns minuts
- Batem els ous, la farina i l'oli.
- Afegim la llet i el sucre, colant perquè no caigui canyella.
- Ho posem a una plata de forn de manera que tingui entre 1 i 3 cm d'alçada de massa.
- Podem tamissar una mica de canyella en pols per sobre.
- Ho deixem al forn 30 minuts i a partir de llavors vigilem fins que s'infli i es torni a desinflar.